Skip to main content

Calitate

Termoplasticul sau plasticul termosuflant este un material plastic polimeric care devine flexibil sau modelabil la o anumită temperatură ridicată și se solidifică la răcire.

Majoritatea materialelor termoplastice au o greutate moleculară ridicată. Lanțurile polimerice se asociază prin forțe intermoleculare, care slăbesc rapid cu temperatura crescută, producând un lichid vâscos. În această stare, termoplasticele pot fi remodelate și sunt utilizate în mod obișnuit pentru a produce piese prin diferite tehnici de prelucrare a polimerilor, cum ar fi turnarea prin injecție, turnarea prin compresie, calandrarea și extrudarea.

Termoplastele diferă de polimerii termorezistenți (sau „termoinduribili”), care formează legături chimice ireversibile în timpul procesului de întărire. Termoseturile nu se topesc atunci când sunt încălzite, dar de obicei se descompun și nu se reformează la răcire.
Termoplastele sunt o soluție de polimer plastic utilizată în multe aplicații. O varietate de factori determină conversia de la materiale tradiționale la termoplastice. Deoarece industria urmărește să reducă greutatea, complexitatea componentelor și numărul de piese, crescând în același timp durabilitatea, termoplasticele sunt materialul ales din ce în ce mai mult.

Certificat-calitate